Cosplaykonkurranse

VI ØNSKER VELKOMMEN TIL COSPLAY KONKURRANSE PÅ SPILLEXPO I ÅR OGSÅ– SOM ALLTID FULLSPEKKET AV TALENT OG FLOTTE KOSTYMER!

Cosplay Konkurransen på SpillExpo 2023 inviterer vi igjen til fantastisk, talentspekket show, og en samlet premiepott på over 30 000 NOK!

Cosplay er selvfølgelig som alltid en viktig del av SpillExpo. Cosplayere gir SpillExpos gjester en unik mulighet til å se figurer fra alle typer medier komme til liv, og oppleve hvordan fantastisk kreativitet og talent norske cosplayere har! Alle disse magiske kreasjonene som dukker opp på SpillExpo ønsker vi selvsagt å få opp på scenen for å vise frem til vårt publikum, og vi håper flest mulig ønsker å delta i konkurransen!

Fordi vi elsker cosplay på SpillExpo tilbyr vi rabatterte festivalpass til cosplayere. Les mer om cosplay billett her. https://spillexpo.no/cosplaybillett-spillexpo/

All viktig info finnes på denne siden. Hvis det likevel er noe du lurer på, ikke nøl med å kontakte arrangørene på vår Facebook Page; SpillExpo Cosplay: https://www.facebook.com/spillexpo.cosplay/

HVOR OG NÅR?

«Spillexpo, Nova Spektrum, Lillestrøm.

Fredag 17.11.23: Cosplay TikTok konkurranse
Lørdag 18.11.23: Cosplay folkehøyskole konkurranse og Casual League Catwalk konkurranse
Søndag 19.11.23: Casual League og Master League konkurranse 

«Informasjon om tidspunkt og scene kommer senere.»

KATEGORIER OG PREMIER

For å være sikker på at alle føler seg komfortable å melde seg på, enten man er ny i miljøet eller har holdt på i flere år, er drevet på scenen eller det er første gang, har vi valgt å dele opp konkurransen våre i flere ulike kategorier.

CASUAL LEAGUE CATWALK LØRDAG! – LES MER

CASUAL LEAGUE OG MASTER LEAGUE – SØNDAG – LES MER

TIK TOK COSPLAYKONKURRANSE – LES MER

GJENNOMFØRING AV KONKURRANSEN:

Vårt cosplay-crew vil være tilgjengelig gjennom hele dagen for å svare på spørsmål og hjelpe dere gjennom konkurransen. 

Pre-judging vil bli holdt på søndagen før konkurransen. Hver deltager vil motta en e-post senest fredag 17.11.2023 med spesifisert tid for oppmøte til pre-judging (husk å sjekke søppelpost). Det er veldig viktig at hver deltaker møter til sin angitte tid. Dersom en er for sen kan vi ikke love noen ny tid hos dommerne.

Dersom man møter for sent til pre-judging vil man fortsatt ha mulighet til å gå på scenen, men man vil ikke ha mulighet til å konkurrere om noen av premiene.

Deltagere i Casual League skal ikke i pre-judging.

Etter pre-judging er man fri til å gjøre som man ønsker inntil oppmøte for konkurransen. (Spesifikt klokkeslett kommer så snart programmet er ferdigstilt). I denne tiden er dere hjertelig velkommen til å utforske resten av SpillExpo. Gjennom Spillexpo-helgen vil det også være annet cosplay-relatert innhold som foredrag, aktiviteter, FHS cosplay konkurranse, TikTok konkurranse.

Selve konkurransen starter med Casual League, som holdes som en catwalk. Her får hver cosplayer 30 sekunder på scenen til å vise seg frem til publikum og fremstille karakteren sin på best mulig måte. Bruk scenen, poserer for fotografene, og husk at dommerne vil velge ut 1-3. plass som de synes skiller seg ut på scenen!

Deltakere i Master League har muligheten å stille med en egen performance. Dette har vært en stor suksess tidligere år! 

Man får 2 minutter til disposisjon på scenen, hvor man kan ta i bruk egen innsendt lydfil, musikk eller liknende. Vi har også mulighet til å spille av videofiler eller ha bilder på bakgrunnen hvis man ønsker dette. Alle filer skal være sendt inn senest tirsdag 14.11.2023 kl 23:59 (mer info i påmeldingsskjema). Det blir sendt ut nærmere info til deltakerne som melder seg på med en performance.

Deltakere i Master League kan også velge å kun gå catwalk til musikk som SpillExpo står for. Om du ønsker performance eller catwalk spesifiserer du i påmeldingsskjemaet.

Husk at i Master League legger dommerne i tillegg til craftsmanship, også vekt på hvor godt deltakerne fremstiller karakteren sin på scenen. En spennende performance kan være den avgjørende faktoren!

Premieutdelingen vil skje rett etter konkurransen, etter et raskt opphold hvor dommerne får diskutere.

Dersom man har spørsmål utenom dette, kan man kontakte cosplayarrangørene på Spillexpo Cosplay sin Facebook Page: https://www.facebook.com/spillexpo.cosplay/

DOMMERKRITERIER

I Casual League vil dommerne se på utstråling, in-character performance og hvor bra kostymet ser ut fra scenen.

I Master League vil dommerne se på følgende:

  • Craftsmanship
  • Likhet*
  • Kostymets vanskelighetsgrad
  • Kreativitet
  • Performance

*Dommerne vil her kun vurdere hvordan kostymet er konstruert og hvordan cosplayeren bruker det for å oppnå likhet med karakteren det er basert på. De vil ikke vurdere faktorer som kjønn, høyde, vekt, hudfarge etc.

VÅPENREGLER

Disse gjelder for alle props gjennom hele SpillExpo:

Sverd av metall eller tre er ikke tillatt, med mindre dette sitter fast i sliren – slik at sverdet ikke kan trekkes ut. Dersom sverdet er laget i foam, worbla, 3D print e.l. kan ikke sverdet være spisst i noen ende. Dette gjelder også kniver, piler, chakrams, ninjastjerner, økser o.l. I motsatt tilfelle vil våpenet bli konfiskert.

Pistoler og andre våpen (f.eks airsoft-våpen) er ikke tillatt. Unntaket er dersom det helt tydelig er snakk om en etterligning; eksempelvis en lakkert vannpistol eller lignende. Naturtro våpenkopier vil bli konfiskert (tilfeller hvor man ikke tydelig kan se om et våpen er ekte eller ikke). Dersom våpenet er en bue skal den ikke være funksjonell/ekte. Bue med streng er lov såfremt strengen ikke har en faktisk solid funksjon som lar deg skyte med den, men er til “pynt”.

Balltre er ikke tillatt, med mindre dette er laget i foam eller andre lignende materialer.

Cosplayere som bærer våpen skal ikke vifte rundt med eller kaste disse, med mindre de er i et klarert område hvor det ikke er mulig å treffe andre (f.eks photoshoot posering i gangen uten folk i umiddelbar nærhet). Dersom man opptrer uansvarlig med våpenet sitt vil det kunne bli konfiskert. 

GENERELLE REGLER FOR OPPFØRSEL I MØTE MED COSPLAYERE.

På SpillExpo er vi så heldige å bli gjestet av et stort antall cosplayere. Våre cosplay-gjester bruker lang tid og utallige ressurser på å utforme fantastiske kostymer og kreasjoner. I den forbindelse må vi minne om 3 ting til alle messens besøkende:

  1. Alle besøkende plikter å oppføre seg respektfullt ovenfor cosplayere som gjester SpillExpo. Vær forsiktige med kostymene deres. Dersom du bidrar til å ødelegge et kostyme vil du kunne bli erstatningspliktig.
  2. Spør før du tar bilde av en cosplayer. Hvis personen er opptatt (henholdsvis spiser eller prater med noen andre) vent til de er ledige. Selv om noen har på seg kostyme gjelder fortsatt normal folkeskikk.
  3. Som en del av antrekket sitt er noen av cosplayerne også lett antrukket. Dette er ikke en invitasjon til dårlig oppførsel. Dersom noen av våre gjester oppfører seg uanstendig ovenfor cosplayere – herunder beføler eller kommer med negative og/eller seksualiserte utsagn – vil dette medføre umiddelbar utvisning fra SpillExpo 2021 og politianmeldelse. Billettprisen vil ikke bli refundert. Ung alder er ingen unnskyldning.

Dersom du er cosplayer og opplever noe negativt: Ta kontakt med en av våre vakter og hendelsen vil bli undersøkt. Det skal være lav terskel for å si ifra; vi aksepterer ikke at messens besøkende opptrer negativt mot cosplayere. Personene som står for trakassering e.l. vil umiddelbart bli utvist fra SpillExpo. Billettprisen vil ikke bli refundert.

Påmelding er dessverre avsluttet for alle våre konkurranser utenom TikTok cosplaykonkurransen