Cosplaykonkurranse – Casual League

Casual League

Denne kategorien er åpen for absolutt alle som ønsker å vise frem kostymet sitt på scenen. Dette gjelder alle karakterer, også Original Characters. Kostymet kan være kjøpt eller hjemmelaget eller en kombinasjon av begge. Påmeldingen vil være åpen til kvelden før; lørdag 18.11.2023 kl 20:00, eller til alle plassene er fylt opp. Alle som har meldt seg på innen fristen vil motta en infomail på lørdagskvelden. Den samme infoen vil være tilgjengelig hos oss i Cosplay Village dersom det er noe du lurer på. 

Her vil det ikke være pre-judging hos dommerne, alt en må gjøre er å møte opp ved scenen til et gitt tidspunkt på søndag, og være klar til å gå på scenen og vise seg frem.
Alt av info om dette vil stå i mailen dere får tilsendt på lørdag kveld.

Dette er en show-kategori der kostymer ikke vil bli bedømt nøye. Vi har likevel satt opp et par “best in show” premier, som går til de cosplayerne som gir best inntrykk som sine karakterer på scenen.
Premiene i Casual League, i tillegg til billett for SpillExpo 2024, er som følger:

  1. Plass: 1500 NOK + Gavekort fra Nerdeportalen til en verdi av 1200 NOK 
  2. Plass: 1000 NOK + Gavekort fra Nerdeportalen til en verdi av 800 NOK
  3. Plass: 500 NOK + Gavekort fra Nerdeportalen til en verdi av 500 NOK

MASTER LEAGUE

Master League er for de cosplayerne som ønsker å strekke seg lenger, og legger fokus på kreativitet og craftsmanship. Det er også en mulighet å få kostymet ditt vurdert av erfarne cosplayere, og ha mulighet til å få ærlig og konstruktiv tilbakemelding i etterkant hvis man ønsker det. For å delta i master-kategorien må man ha laget minst 70% av kostymet selv, og man må stille opp til prejudging tidligere på dagen der dommerne får se nærmere på kostymet.    

Det er plass til max 18 deltakere i Master League, deretter lukkes påmeldingen. Dersom taket ikke nås, vil påmeldingene stenges onsdag 16.11.2022 kl 23:59

Premiene i Master League, i tillegg til billett for SpillExpo 2024, er som følger:

  1. Plass: 10 000 NOK + gavekort fra Nerdeportalen til en verdi av 2000 NOK + Billett til Magicon 2024
  2. Plass: 5000 NOK + gavekort fra Nerdeportalen til en verdi av 1000 NOK
  3. Plass: 2000 NOK + gavekort fra Nerdeportalen til en verdi av 500 NOK

PÅMELDING er dessverre avsluttet for Master og Casual League.

Årets dommere i Cosplaykonkurransen byr på et bredt spekter av kunnskap og mange års erfaring. Sammen er de et utmerket lag som vil kunne sette pris på deltakernes kostymer ned til hver minste detalj!

Denise Wood Skaar

Også kjent som Rhavaniel Creations, har drevet med cosplay i 10 år. Med en bachelorgrad i Maske- og hårdesign samt en fagutdannelse i søm og design, jobber hun som maskør utenom cosplay. Hun kastet seg inn i cosplay-verdenen i 2013, fascinert av den unike muligheten det ga for kreativt uttrykk og den grenseløse muligheten til å lære nye håndverk.

Denise, en erfaren dommer og kursleder, har dømt flere konkurranser ved arrangementer som SpillExpo, Banzaicon og Torucon. I tillegg til å være cosplaylærer ved Oslofjord FHS, har hun holdt kurs og foredrag ved anerkjente steder som Det Norske Teateret, Oslo Nye og Trøndelag teater.

Med et skarpt øye for detaljer og enestående håndverk har Denise vunnet Master Craftsmanship-tittelen hele 3 ganger. Som dommer vektlegger hun helheten av karakteren og kvaliteten på håndverket, samtidig som hun setter pris på godt utført sminke og parykkfrisering.

Topp 3 spill for øyeblikket: Baldur’s Gate, The Last of Us, Horizon Zero Dawn.


(bilde: Aloy- Horizon Zero Dawn, Foto: Katrix Media)


Saharasara Cosplay

Sara har drevet med cosplay i snart 10 år, og finner selve drivkraften i å få stå på scenen. Sara har deltatt i utallige cosplaykonkurranser i Norge, samt representert Norge i utlandet både som deltager og dommer i NCC og nå nylig representert Team Norge på GICOF i Sør-Korea. 
Sara er en allsidig Cosplayer som finner spenning i å finne løsninger og lære nye teknikker, i løpet av hennes tid som cosplayer har hun lært seg selv å lage sverd ut av worbla, korsett av zip-ties, drager i resin, hår til horn, og rustning fra lær. Alt som skal til for å lage et cosplay etter hennes erfaring er ok søkeferdigheter, internettilgang og tålmodighet. Smarte løsninger og kreativt bruk av materialer er noe Sara kommer til å ta med seg inn i dømmingen av konkurransen på SpillExpo.

“Ingenting er like morsomt og skummelt som å stå foran et publikum, og alle som tørr det er vinnere. Jeg elsker en god fortelling, og hvis du vil imponere meg så kommer du til scenen med et show som jeg aldri vil glemme”

Topp 3 spill: Mario Cart, Horizon Zero Dawn, Detroit become human(bilde:Barbie Foto:Jujuinthebox_photo)


Frostylva

Frostylva har holdt på med cosplay i 10 år, og har lang erfaring som panelist og foredragsholder, workshopvert og cosplaydommer. Det å kunne videreformidle kunnskapen sin til andre er noe Frostylva virkelig brenner for, og dere som skal på SpillExpo på lørdag bør få med dere hennes foredrag om 3D-print. 

Frostylva beskriver seg selv som en skikkelig allrounder, som betyr at hun gjør litt av alt, men hun har helt klart spesialisert seg innen Hardware-aspektet av cosplay, som 3D modellering og 3D-print, og det siste året CNC-fresing av både metall og tre.

I tillegg til å være en dyktig cosplayer, er Frostylva svært aktiv som cosplay arrangør, og er en av arrangørene bak Magicon. Her har hun de siste to årene ledet event-teamet som står bak programmet og i år har hun blitt promotert til Trainee Producer.

Som dommer på SpillExpo vil Frostylva være spesielt opptatt av gode begrunnelser for løsninger som er valgt, være på jakt etter godt håndverk med spennende kombinasjoner av teksturer og materialer samt hvordan karakteren presenteres på scenen.

“Da jeg oppdaget cosplay fremsto dette som en perfekt legering av alt det jeg likte godt fra før, kombinert med et nesten uendelig potensial for å lære nye og spennende ting”


Topp 3 spill: Bare tre? Det går ikke. Hele Yakuza/Like a Dragon-serien, hele Metal Gear Solid-serien og Okami og Monster Hunter-spillene, Death Stranding og Deus Ex:HumanRevolution.

(bilde:Hange – AoT Foto:Foto Stegnitz Cosplay)