Cosplay på SpillExpo

Cosplay på Spillexpo!

Cosplay er en viktig del av Spillexpo, og hvert år deltar hundrevis av cosplayere på Spillexpo! Cosplayerne gir SpillExpos gjester en unik mulighet til å se figurer fra alle typer medier komme til liv, og oppleve hvilken fantastisk kreativitet og talent norske cosplayere har! Cosplay er en unik hobby som inspirerer til kreativitet og skaperglede hos folk i alle aldre, fra junior til senior! Akkurat som med videospill er cosplay for alle, og det er ingen regler for hvem som kan være med! 

Følg oss på våre sosiale medie kanaler for Cosplay på Spillexpo:
https://www.instagram.com/spillexpocosplay
https://www.facebook.com/spillexpo.cosplay

Neste arrangement – Spillexpo Oslo – 17-19. november 2023

Spillexpo Stavanger – TBA

Her har vi samlet de tingene vi ofte blir spurt om:

Cosplayprogrammet for Spillexpo Oslo 2023 finner du her

Cosplaybiletten og hva den innebærer kan du lese mer om her

Våre Våpenregler for Cosplay finner du her

GENERELLE REGLER FOR OPPFØRSEL I MØTE MED COSPLAYERE.

Våre cosplay-gjester bruker lang tid og store ressurser på å utforme fantastiske kostymer og kreasjoner. I den forbindelse må vi minne om 3 ting til alle messens besøkende:

  1. Alle besøkende plikter å oppføre seg respektfullt overfor cosplayere som gjester SpillExpo. Vær forsiktige med kostymene deres. Ikke ta på et kostyme eller kostymedel uten tillatelse fra cosplayeren. Dersom du bidrar til å ødelegge et kostyme vil du kunne bli erstatningspliktig.
  2. Spør før du tar bilde av en cosplayer. Hvis personen er opptatt eller ikke ønsker å bli fotografert, må du respektere at de svarer nei. Selv om noen har på seg kostyme gjelder fortsatt normal folkeskikk.
  3. Som en del av antrekket er noen av cosplayerne også lett antrukket. Dette er ikke en invitasjon til dårlig oppførsel. Dersom noen av våre gjester oppfører seg uanstendig ovenfor cosplayere – herunder beføler eller kommer med negative, og/eller seksualiserte utsagn – vil dette medføre umiddelbar utvisning fra SpillExpo og mulig politianmeldelse. Billetten vil ikke bli refundert. Ung alder er ingen unnskyldning.

Dersom du er cosplayer og opplever noe negativt: Ta kontakt med en av våre vakter, frivillige eller kom til Cosplay village og meld i fra så vil hendelsen bli undersøkt. Det skal være lav terskel for å si ifra; vi aksepterer ikke at noen opptrer uanstendig mot cosplayere. Personer som står for trakassering e.l. vil umiddelbart bli utvist fra SpillExpo uten at billetten blir refundert.