Våpenregler og generelle regler for oppførsel

VÅPENREGLER

Disse gjelder for alle props gjennom hele SpillExpo:

Sverd av metall eller tre er ikke lov, med mindre dette sitter fast i sliren – slik at sverdet ikke kan trekkes ut. Sverd festet i slire skal ikke være skarpt/slipt.  Dersom sverdet er laget i foam, worbla, 3D print e.l. kan heller ikke sverdet være spisst i noen ende. Dette gjelder også kniver, piler, chakrams, ninjastjerner, økser o.l. I motsatt tilfelle vil våpenet bli konfiskert.

Pistoler og andre våpen (f.eks airsoft-våpen) er ikke lov. Unntaket er dersom det helt tydelig er snakk om en etterligning; eksempelvis en lakkert vannpistol eller lignende. Naturtro våpenkopier vil bli konfiskert (tilfeller hvor man ikke tydelig kan se om et våpen er ekte eller ikke). Dersom våpenet er en bue skal den ikke være funksjonell/ekte. Bue med streng er lov såfremt strengen ikke har en faktisk solid funksjon som lar deg skyte med den, men er til “pynt”.

Balltre er ikke lov, med mindre dette er laget i foam eller andre lignende materialer.

Cosplayere som bærer våpen skal ikke vifte rundt med eller kaste disse, med mindre de er i et klarert område hvor det ikke er mulig å treffe andre (f.eks photoshoot posering i gangen uten folk i umiddelbar nærhet). Dersom man opptrer uansvarlig med våpenet sitt vil det kunne bli konfiskert.

GENERELLE REGLER FOR OPPFØRSEL I MØTE MED COSPLAYERE.

På SpillExpo er vi så heldige å bli gjestet av et stort antall cosplayere. Våre cosplay-gjester bruker lang tid og utallige ressurser på å utforme fantastiske kostymer og kreasjoner. I den forbindelse må vi minne om 3 ting til alle messens besøkende:

  1. Alle besøkende plikter å oppføre seg respektfullt ovenfor cosplayere som gjester SpillExpo. Vær forsiktige med kostymene deres. Dersom du bidrar til å ødelegge et kostyme vil du kunne bli erstatningspliktig.
  2. Spør før du tar bilde av en cosplayer. Hvis personen er opptatt (henholdsvis spiser eller prater med noen andre) vent til de er ledige. Selv om noen har på seg kostyme gjelder fortsatt normal folkeskikk.
  3. Som en del av antrekket sitt er noen av cosplayerne også lett antrukket. Dette er ikke en invitasjon til dårlig oppførsel. Dersom noen av våre gjester oppfører seg uanstendig ovenfor cosplayere – herunder beføler eller kommer med negative, uanstendige og/eller seksualiserte utsagn – vil dette medføre umiddelbar utvisning fra SpillExpo 2021 og politianmeldelse. Billettprisen vil ikke bli refundert. Ung alder er ingen unnskyldning.

Dersom du er cosplayer og opplever noe negativt: Ta kontakt med en av våre vakter og hendelsen vil bli undersøkt.Ta kontakt med en av våre vakter, frivillige eller kom til Cosplay village og meld i fra så vil hendelsen bli undersøkt. Det skal være lav terskel for å si ifra; vi aksepterer ikke at noen opptrer uanstendig mot cosplayere. Personene som står for trakassering e.l. vil umiddelbart bli utvist fra SpillExpo. Billettprisen vil ikke bli refundert.

Ditt personvern hos Spillexpo
Denne nettsiden bruker cookies (informasjonskapsler) til å spore dine handlinger og bevegelser på vårt nettsted. Les mer om personvernet ditt hos oss.