Få med deg Telialigaen på året SpillExpo Stavanger!

Norges største spillmesse SpillExpo utvider og etablerer seg nå i Stavanger. Helgen 12.-14. mai fylles Sørmarka Arena med alt innen gaming, e-sport, film, musikk, teknologi, utdanning, idrett, cosplay og mye mer.

Telialigaen har vært en del av SpillExpo i mange år og nå blir vi med til oljebyen. Der gleder vi oss til å gi publikum spektakulære finalekamper mellom Norges beste lag i Counter-Strike, League of Legends og Rocket League. Vinnerlagene får heve skinnende pokaler og kalle seg norske seriemestere.

Vil gjenskape stemningen fra Oslo

Counter-Strike-laget til Apeks Rebels vant Telialigaen forrige sesong.

– Telialigaen betyr veldig mye for oss. Sluttspillet på Spillexpo Lillestrøm sist høst ble en stor suksess. Det var alltid fullt ved Telialigaen-scenen og våre besøkende fikk live oppleve e-sport på toppnivå. Nå skal vi sammen med Telialigaen gjenskape den samme gode stemningen i Stavanger, forteller Torstein Solheim i Norges Expo, arrangøren bak SpillExpo.

Messesjefen venter over 15 000 besøkende denne maihelgen. De besøkende kan se frem til mye av det samme man er vant til på SpillExpo i Oslo.

– Messen er bygd opp etter samme lest og mye av innholdet vil bli likt. Det vil være gode messetilbud, muligheten til å prøve alle mulige nye spill, anledning til å delta i spillkonkurranser og vi samarbeider med e-sportklubbene i Stavanger som vil bygge spillbinger langt større enn i Oslo. Det blir også Cosplay Village, cosplay-parader, filmlanseringer, brettspill, utdannelse og mye annet.

– I tillegg vil det komme en del overraskende aktører fra industrien rundt Stavanger og kanskje særlig oljeindustrien. De vil vise og gi besøkende muligheter til å prøve ny teknologi og få ideer for fremtidige jobbmuligheter, forteller Solheim.

Toppkamper fredag til søndag

AW3 er regjerende seriemestre i Rocket League. Her løfter de pokalen etter Telialigaen-finaen på SpillExpo i fjor.

Slik spilles Telialigaen-sluttspillet under SpillExpo Stavanger.

Fredag 12. mai:

16:30: Rocket League-semifinale A (best av syv)
17:30: Rocket League-semifinale B (best av syv)
19:30: Rocket League-finale (best av syv)

Lørdag 13. mai:

10:00: Counter-Strike-semifinale A (best av tre)
14:00: League of Legends-finale (best av fem)

Søndag 14. mai:

10:00: Counter-Strike-semifinale B (best av tre)
14:00: Counter-Strike-finale (best av tre)

For de som ikke har mulighet til å ta turen til Stavanger, så vises selvsagt hele sluttspillet live på NRKTV og Twitch-kanalen til NRK LL35.