Spillexpo Cosplay Compo 2015

Spillexpo Cosplay Compo 2015: I samarbeid med Bergsala AS, Digital Nation og Nerdeportalen.no.

Vi ønsker å invitere alle cosplayere til å bli med for sjansen til å vise deres fantastiske kostymer på scenen , og så klart muligheten til å vinne flotte premier!

Tid og sted

Spillexpo på Nova Spektrum i Lillestrøm søndag 8. november 2015. Kl. 16:30.

Premier

Super Mario Maker

  1. premie: 5.000 kr fra Spillexpo, 5.000 kr fra Digital Nation og cosplay-artikler til en verdi av 2.500 kr fra Nerdeportalen.no. I tillegg får vinneren 1 stk. Super Mario Maker Wii U Premium Pack fra vår hovedsponsor Bergsala AS. Denne bundelen inneholder en sort Wii U-konsoll, et fysisk eksemplar av Super Mario Maker, en innbundet illustrasjonsbok og en «Classic Colours Mario»-amiibo fra Mario 30th Anniversary Collection.
  2. premie: 3.000 kr fra Digital Nation og cosplay-artikler til en verdi av 2.500 kr fra Nerdeportalen.no. I tillegg får 2. plassen 1 x Super Mario Maker-spill fra vår hovedsponsor Bergsala AS. Denne bundelen inneholder et fysisk eksemplar av Super Mario Maker-spillet og en innbundet illustrasjonsbok.
  3. premie: 2.000 kr fra Digital Nation og cosplay-artikler til en verdi av 1.000 kr fra Nerdeportalen.no. I tillegg får 3. plassen 1 x Mario (Classic Colours) amiibo fra vår hovedsponsor Bergsala AS.

Honorable Mention: Cosplay-artikler til en verdi av 2.500 kr fra Nerdeportalen.no

Cosplay-artiklene fra Nerdeportalen.no består av Worbla, sort Worbla, EVA-foam og Poly/Coolmorph.

Påmelding

Konkurransen holdes søndag 8. november, og er åpen for alle som stiller i kostymer basert på karakterer fra spill, film, tv, tegneserier e.l.

Det vil også være mulig å melde seg på som en gruppe dersom man ønsker å gå på scenen sammen. Alle i gruppen må cosplaye fra samme kildemateriale (altså samme spill, film, serie etc.). Alle i en gruppe må melde seg på separat, og fylle inn navn på alle andre i gruppen i «gruppe» feltet.

For å melde deg på Spillexpo Cosplay Compo, bruk registreringsskjemaet nedenfor:

Fristen for å melde seg på er lørdag 7. november, men vi advarer om at det er begrenset med plasser, så det kan være lurt å melde seg på så snart som mulig for å være sikker på plass. Vi ber alle som vil delta i konkurransen på søndag å være i området ved den største scenen cirka 30 minutter før konkurransen begynner.

Info om Spillexpo cosplay compo

Konkurransen vil gjennomføres i to deler. Først vil det være en privat pre-judging der dommerne vil se nærmere på kostymene. Deretter vil det være et sceneshow der alle deltagere får mulighet til å vise seg frem på scenen.

Pre-judging vil foregå på søndag formiddag. Når det nærmer seg eventen vil alle påmeldte cosplayere få en email med informasjon om tid og sted for deres pre-judging. Denne informasjonen vil også være tilgjengelig på dagen på Nerdeprotalens cosplaystand. Det er opp til hver enkelt deltager å sørge for at de er der til tiden. Dersom man ikke møter opp til pre-judging vil man fremdeles ha mulighet til å gå på scenen, men vil ikke ha mulighet til å konkurrere om premier.

Sceneshowet avholdes på den største scenen kl. 15.00. Vi ber alle påmeldte møte opp der senest 30 minutter før konkurransen begynner, altså kl. 14.30. Arrangører vil være tilgjengelig der for å forklare alt som kommer til å skje i detalj, og svare på eventuelle spørsmål.

Konkurransen holdes i catwalk-stil, som vil si at hver cosplayer får ca. 30 sekunder på scenen til å vise frem kostymet og karakteren. Vi står for soundtrack og man kan ikke ha med egen musikk, men det vil være håndholdte mikrofoner tilgjengelig om man ønsker å bruke dem. Det vil altså ikke være nødvendig å planlegge et omfattende show, men ettersom man får poeng for performance lønner det seg å være aktiv og in-character.

Premieutdelingen vil holdes på slutten av showet, etter en liten pause.

Våpenregler

  • Sverd er ikke lov, med mindre dette er tapet eller limt fast i sliren – slik at sverdet ikke kan trekkes ut. Dersom sverdet ikke har slire kan sverdet ikke være spisst i noen ende. I motsatt tilfelle vil sverdet bli konfiskert.
  • Pistoler og andre våpen er ikke lov. Unntaket er dersom det helt tydelig er snakk om en etterligning; eksempelvis en lakkert vannpistol eller lignende. Naturtro våpenkopier vil bli konfiskert.

Generelle regler for oppførsel

Hvert år gjestes Spillexpo av et stort antall cosplayere. Våre cosplay-gjester bruker lang tid og stort flid på å utforme fantastiske kostymer og kreasjoner. I den forbindelse må vi minne om to ting:

1. Alle besøkende plikter å oppføre seg respektfullt ovenfor cosplayere som gjester Spillexpo. Vær forsiktige med kostymene deres. Dersom du bidrar til å ødelegge et kostyme vil du kunne bli erstatningspliktig.

2. Som en del av antrekket sitt er noen av cosplayerne også lett antrukket. Dersom noen av våre gjester oppfører seg uanstendig ovenfor cosplayere – herunder beføler eller kommer med negative og/eller seksualiserte utsagn – vil dette medføre umiddelbar utvisning fra Spillexpo 2015 og politianmeldelse. Ung alder er ingen unnskyldning.

Dersom du er cosplayer og opplever noe negativt: Ta kontakt med en av våre vakter og personene vil umiddelbart bli utvist fra Spillexpo. Billettprisen vil ikke bli refundert.

Bedømmingskriterier

Dommerne vil se på følgende kriterier:

  • Craftsmanship
  • Likhet*
  • Performance
  • Vanskelighetsgrad
  • Kreativitet

* Dommerne vil her kun vurdere hvordan kostymet er konstruert og hvordan cosplayeren bruker det for å oppnå likhet med karakteren kostymet er basert på. De vil ikke gi poeng basert på ting som kjønn, høyde, vekt, hudfarge osv.