Master League (Søndag)

MASTER LEAGUE

Dette er for de cosplayerne som ønsker å strekke seg lenger, og legger fokus på craftmanship og kreativitet. Det er også en mulighet å få kostymet ditt vurdert av erfarne cosplayere, og ha mulighet til å få ærlig og konstruktiv tilbakemelding i etterkant hvis man ønsker det. For å delta i master-kategorien må man ha laget 90% av kostymet selv, og man må stille opp til prejudging tidligere på dagen der dommerne får se nærmere på kostymet.

Det er plass til maks 16 deltakere i Master League, deretter lukkes påmeldingen. Dersom taket ikke nås, vil påmeldingene stenges onsdag 30.10.2022 kl 23:59

Meld deg på her:

KRITERIER

I Master League legger dommerne mest vekt på craftsmanship. Kostymet skal være 90% selvlaget av den cosplayeren som konkurrerer, dette gjelder ikke artikler som eks. parykk og sko. 

Dommerne vil dømme kostymet ut ifra referansebilder av karakteren du har sendt inn i forkant. Det anbefales derfor at du sender inn bilder i høy kvalitet og som viser karakteren fra flere vinkler. Referansebildene skal være av en karakter, i det kostymet du skal lage. 

Craftmanship teller mest i denne kategorien, hvor godt du framstiller karakteren din på scenen kan dog være den avgjørende faktoren.


DOMMERKRITERIER

I Master League vil dommerne se på følgende:

  • Craftsmanship
  • Likhet*
  • Kostymets vanskelighetsgrad
  • Kreativitet
  • Performance

*Dommerne vil her kun vurdere hvordan kostymet er konstruert og hvordan cosplayeren bruker det for å oppnå likhet med karakteren det er basert på. De vil ikke vurdere faktorer som kjønn, høyde, vekt, hudfarge etc.


GJENNOMFØRING AV KONKURRANSEN

PRE-JUDGING

Du vil ha 5 minutter inne hos dommerne for å fortelle om ditt kostyme. Pre-judging vil bli holdt på søndagen før konkurransen. Hver deltager vil motta en e-post senest fredag 01.11.2024 med spesifisert tid for oppmøte til pre-judging (husk å sjekke søppelpost). Det er veldig viktig at hver deltaker møter til sin angitte tid. Dersom en er for sen kan vi ikke love noen ny tid hos dommerne.

Dersom man møter for sent til pre-judging vil man fortsatt ha mulighet til å gå på scenen, men man vil ikke ha mulighet til å konkurrere om noen av premiene.

Etter pre-judging er man fri til å gjøre som man ønsker inntil oppmøte for konkurransen. (Spesifikt klokkeslett kommer så snart programmet er ferdigstilt).

I denne tiden er dere hjertelig velkommen til å utforske resten av Spillexpo. Gjennom Spillexpo-helgen vil det også være annet cosplay-relatert innhold som foredrag, aktiviteter, FHS cosplay konkurranse og TikTok konkurranse

SELVE KONKURRANSEN

Selve konkurransen starter med Casual League, som holdes som en catwalk. Etter Casual League går vi rett over på Master League.

Deltakere i Master League har muligheten å stille med en egen performance. Dette har vært en stor suksess tidligere år! Man får 2 minutter til disposisjon på scenen, hvor man kan ta i bruk egen innsendt lydfil, musikk eller video. Alle filer skal være sendt inn senest mandag 21.10.2024 kl 23:59 (mer info i påmeldingsskjema). Dersom du melder deg opp i Master League etter denne datoen, vil du ikke ha mulighet til å være med med egen performance.

Spillexpo er et familievennlig arrangement, hold fremføringen deres deretter. Spillexpos våpenregler vil fortsatt være gjeldende under konkurransen. Performancen kan ikke inneholde eksplisitt vold eller seksualisert innhold, cosplay konkurransecrewet vil gjennomgå alle filer i forkant og gi beskjed dersom noe ikke er greit.

Deltakere i Master League kan  velge å gå catwalk til musikk som Spillexpo står for. Om du ønsker performance eller catwalk spesifiserer du i påmeldingsskjemaet.


MEDHJELPER PÅ SCENEN

Det er tillatt å ha med medhjelper(e) på scenen. Disse kan være ekstra karakterer til showet ditt, hjelp til å holde props etc. I dette tilfellet er det kun ditt kostyme som vil bli bedømt av dommerne. Pass på at de ikke stjeler for mye oppmerksomhet fra deg.

Dersom man ønsker å ha performance SAMMEN med en annen deltaker i Master Kategorien er dette mulig! Dersom dette er tilfelle, merk dette i e-posten hvor du sender inn medier til din performance med navn på hvem du skal ha show sammen med. Dere vil da bli bedømt INDIVIDUELT, men dere kan ha show sammen.


TIPS

Spillexpo foregår i en stor åpen hall, hvor du ikke kan blokke ut annet lys og lyd, og det vil foregå andre ting i hallen samtidig. Ta dette i betraktning når du planlegger performancen din. Vi anbefaler å spille inn all lyd på forhånd for å oppnå best mulig lydkvalitet, og holde lys cuene deres forholdsvis enkle.

Premieutdelingen vil skje rett etter konkurransen, etter et raskt opphold hvor dommerne får diskutere. Det premieres en 1., 2. og 3. plass.
Dersom man har spørsmål utenom dette, kan man kontakte cosplayarrangørene på Spillexpo Cosplay sin Facebook Page


PÅMELDING

Påmeldingen åpner Torsdag 19.09.24 kl.18:00!!

Det vil ikke være tillatt å melde seg opp med samme cosplay begge dager, vis hensyn til hverandre og gi flere mulighet til å være med!


Ditt personvern hos Spillexpo
Denne nettsiden bruker cookies (informasjonskapsler) til å spore dine handlinger og bevegelser på vårt nettsted. Les mer om personvernet ditt hos oss.